Culemborg - Nederland, 16 maart 2018, UVS Industry Solutions, een innovatieve technische dienstverlener gevestigd in Nederland, kondigt de lancering aan van sensortechnologie, specifiek ontworpen voor voorspellend onderhoud. Deze serie nieuwe producten biedt een grote hoeveelheid aan mogelijkheden voor machinebouwers en asset eigenaren. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om meetgegevens met hoge resolutie voor een verscheidenheid aan parameters, zoals trillingen, temperatuur en stroom, draadloos en zonder herprogrammering van uw machine, toe te passen.

Traditioneel is de automatisering sterk gefocust op real-time besturing en bewaking van systemen en processen. Vanuit onderhoudsperspectief, bestaat echter de noodzaak om de (elektro) mechanische staat en degradatie van componenten in tijd te volgen en te waarschuwen wanneer patronen en limieten worden benaderd.

De ERL en EDVL serie slimme sensortechnologie detecteert een breed scala aan parameters, slaat deze gegevens lokaal (in de sensor) op en communiceert de staat en veranderingen in degradatie alleen wanneer dit relevant is of gevraagd wordt via LoRa, GSM of Wi-Fi. De sensoren, die middels batterijen worden gevoed, combineren allemaal 3 vrijheidsgraden trillingen en gyroscopische, luchtvochtigheid en temperatuurmetingen, vanuit één behuizing met 16 bit 8kHz resolutie, waardoor het mogelijk is om een gedetailleerd beeld te krijgen van het assets gedrag. Bovendien kunnen parameters zoals stroom, as rotatie en 4-20mA signalen, op de sensor worden aangesloten zonder extra configuratie, wat een nog beter beeld geeft van de context waarin de primaire metingen plaatsvinden.

UVS Industry Solutions is erkend aanbieder van innovatieve technische oplossing en voorspellend onderhoud. UVS levert het gehele gamma van sensortechniek, IIoT data ontsluiting en onderhoudsmanagementsoftware tot en met implementatie en consultancy diensten.

De nieuwe sensorreeks maakt het mogelijk permanent of tijdelijk parameters te meten en degradatie of systeem falen in een vroeg stadium waar te nemen. In combinatie met het UVS voorspellend onderhoudsplatform zijn machinebouwers en asset eigenaren nu in staat om nieuwe businessmodellen, zoals servitization en adaptief onderhoud te realiseren.

Op de Hannover Messe, zal UVS Industry Solutions, als onderdeel van het Holland IT & Smart Industry pavilloen in hal 8 D38, deze nieuwe en innovatieve manier van meten en voorspellen demonstreren.

Template by JoomlaShine